Festina

Mærket Festina’s navn kommer fra “Festina lente” som på Latin betyder ”Skynd dig langsomt”. Et kendt udtryk på dansk, men ret specielt udtryk når man navngiver et urmærke efter det! Festina har som logo et våbenskjold med to stejlende heste på hver side. Festina ure er kendte at tilbyde en rigtigt god kvalitet til prisen. Festina har sine rødder i Schweiz tilbage i 1902 og har siden da holdt fast i den berømte, Schweiziske urkvalitet. Blandt andet er mærkets ambåndsure kendt for deres høje præcision.

Festina gruppen har to smykke mærker som datterselskaber: Lotus Style og Lotus Silver, så det er nok naturligt at Festina skaber smukke armbåndsure til både mænd og kvinder. Mærket har altid cirka lige mange herre og damemodeller ude i kollektionen. Den elegante mademoiselle serie er rettet til kvinder, men andre serier har også deciderede kvindemodeller i kollektionerne. Hvis man er interesseret i et ur med den klassiske elegance, er classic og retro serierne bestemt værd at se efter.

Festina har også skabt en junior serie som er lige så høj kvalitet og elegant udført som serierne til de voksne. Urene har en sportlig elegance og en af modelserierne hedder simpelthen ”Sport”. Det er der ikke noget at sige til: Festina gruppen har en stærk tilknytning til sport, og har været den officielle tidstager og sponsor af Tour de France, Tour of Britain og Tour of Spain. Tilsammen giver mærkets nutid og historie muligheden for et smukt og sportigt ur med en kerne af solidt Schweizisk håndværk.

Da Festina samtidigt er i den absolut fornuftige prisklasse, er der ikke noget at sige til at mørket er blevet meget populært både i Danmark og i resten af verden. Festinas nyeste ambassadør er den skotske skuespiller Gerard Butler, blandt andet kendt for at spille kong Leonidas i 300.