Fossil

Fossil er et af de nyere urmærker, som blev startet i 1984 af to brødre. Fossil stammer fra USA, men er over årene blevet et populært internationalt mærke. Det der gjorde at Fossil kunne vokse så hurtigt, var at mærket ramte den helt rigtige niche med et retro-lækkert design. Fossils koncept går netop på at have det ydre design som er unikt og med et nostalgisk retrodesign, samtidig med at urenes er bygget på solidt håndværk og passer til de behov en moderne forbruger har. Fossil kæler for detaljerne og selv de æsker som urene leveres i, er retro-lækre og lavet i tin.

De vintage-lækre æsker gør Fossils ure rigtigt velegnede til gaver. Denne opmærksomhed på detaljerne og det klassiske, nostalgisk look har ramt helt rigtigt på markedet og fået Fossil til at stå ud fra konkurrenterne. Især har Fossil været glad for at læne sig op ad stilen fra 50erne og 60erne. Netop denne tidsperiode har det helt rigtige look til at være vintage på den trendy måde. Rigtigt mange forbrugere er interesseret i denne blanding af det moderne og det klassiske, retro look.

Fossils slogan er ”Long live vintage” og det lever mærket i særdeleshed op til. Samtidig holder Fossils ure sig i det fornuftige prisniveau, så der er ikke noget at sige til at mærket er blevet populært. I 2012 opkøbte Fossil det Danske Skagen Designs, som også laver klassiske, retro-lækre ure, og de to mærker passer helt bestemt sammen med deres holdning til godt håndværk og lækkert design. Urvaerket.dk har minimum 550 lækre modeller af Fossils vintage-inspirerede ure på lager. Fossil er for nyligt begyndt at udvide deres produktliste med at designe og producere accesories som smykker og solbriller i samme klassiske stil. Der er endda kommet lædervarer, tasker og sko på markedet fra mærket Fossil.