Digital

Hvis et ur beskrives som et digitalur, er det et elektronisk ur hvor tiden vises med tal på en skærm. Nogle digitale ure kombinerer dog den digitale mekanik med analog visning af tiden. På den måde kan man kombinere den klassiske charme og bevægelige urvisere med præcisionen og funktionerne fra et digitalt ur. Mekaniske ure er ofte mere klassiske i udformningen, hvor digitalure leger med iøjnefaldende og usædvanligt design.

Digitale ure har eksisteret overraskende længe og kom på markedet i 1970erne. Dengang var teknologien ikke så pålidelig, og digitale ure blev ikke rigtigt almindelige før i starten af 1980erne.

Mange digitale ure blev dog så populære at nogle modeller har været i produktion siden 1990erne. Visse mærker er særligt kendt for deres digitale ure på grund af deres banebrydende teknologi og at de har domineret markedet for ure siden.

Casio, Pulsar og Garmin er mærker med digitalure som de fleste kan genkende. Tidligere har der været tradition for at mænds armbåndsure skulle være simple i design, men efterhånden som digitale ure blev mere almindelige, har mænd fået flere muligheder for at udtrykke deres personlige stil.

Digitalure er ofte mere nøjagtige end de mekaniske, og har funktioner som mekaniske ure ikke har. På fagsprog kaldes det ”komplikationer” når et ur har ekstra funktioner.  I dag vil mange mennesker undre sig hvis et ur ikke viste dato, tidstagningsfunktion eller havde en alarmfunktion. Mange aktive mennesker vælger et digitalt ur som også kan støtte dem i deres træning, for eksempel ved at måle puls, løbet distance og aktivitetsniveau. Funktioner som ikke er usædvanlige i digitalure er GPS og bluetooth. Nogle digitale ure har endda sjove og usædvanlige funktioner som TV indbygget eller at man kan spille spil på armbåndsuret. IT-entusiaster og teknologinørder er ofte tiltrukket af mulighederne ved at have et