Dame

Mange urmærker skaber armbåndsure specielt designet til kvinder. Kvinder har ofte bestemte ønsker til at udtrykke deres personlighed så dameure findes i mange forskellige designs og til alle tænkelige behov. Når man tænker dameure, er det ofte et lettere og mere elegant design som samtidig har spændene detaljer. Ofte er dameur mere over i smykke-kategorien for at dekorere et håndled, end for at indeholde funktioner og tage tiden.

Et rigtigt klassisk mærke for dameur er selvfølgelig Cartier, som har nogle af de mest elegante smykker til håndleddet der kan fås. Michael Kors skaber klassiske armbåndsure til kvinder med det genkendelige navn henover urskiven. Danske Skagen laver dameure med en lethed og elegance som kun kan være inspireret af det utæmmede og smukke Skagen.

Marc by Marc Jacobs har skabt en række dameure for kvinder med vidt forskellig stil og personlighed, og har derfor en imponerende spændvidde i hvad de kan tilbyde den kræsne kvindelige ejer. Emporio Armani tilbyder dameure med den helt rigtige lækre og elegante luksus.

Det kendte mærke Tommy Hilfiger har endda givet mange af deres smukke urmodeller kvindenavne og de er lige så forskellige som kvinder er individuelle. Når man tænker sportsure eller aktivitetsmålere, tænker man måske ikke altid i kvindeure, men eksperten i sportsure Garmin tilbyder mange forskellige modeller, som er skabt til et feminint håndled. 

Mærket Omega er kendt for deres evne til at skabe lækre armbåndsure med det rigtige retro-look som er prikken over i’et til den trendige kvinde. Hvis man ønsker dameure som er særligt interessante, har TAG Heuer en række dameure som er paradoksalt lig mandemodellerne samtidig med at være meget feminine. Med så mange forskellige mærker og modeller af dameur på markedet, er det interessant at svenske Mockberg blev skabt fordi ejeren var utilfreds med hvad markedet havde at tilbyde hende.