1868

De færreste ved det, men armbåndsuret som vi kender det i dag blev opfundet af den schweiziske urfabrikant Patek Phillipe tilbage i 1868. Dengang foretrak mænd lommeuret med en kæde, og armbåndsuret blev derfor betragtet som at være feminint. Dengang blev et dameur set som et smykke som også kunne vise tiden. Først efter første verdenskrig forstod mændene hvor praktisk det er at slippe for at fiske efter et lommeur. Da den teknologiske udvikling begyndte at kunne fylde flere funktioner i urene, blev armbåndsuret et praktisk smykke.

Armbåndsure kan være svære at klassificere på køn, da det kommer an på ejerens personlige stil og livsstil. Digitale armbåndsure kan være rigtige svære at klassificere som dameure eller herreure, så her kommer det an på personlighed og ønske når man vælger ur. Selvom en kvinde ønsker et dameur, kan det være en god ide at undersøge hvilke modeller der findes blandt herreure. Hvilket ur man finder interessant, kommer helt an på ejerens personlighed og livsstil.

De analoge ure benytter sig ofte af forskellige metaltyper og farver for at give et mere klassisk maskulint eller feminint udtryk på modellerne. Dameure har ofte flere valgmuligheder i udskiftelige remme til urkassen end herremodellerne har. Mange urmærker tilbyder remme til urkassen som let kan udskiftes, og kan ofte fås til en billig pris.

Sporture som er damemodeller tilbyder ofte gummiremme i mange forskellige farver. Klassiske læderremme giver forskelligt udtryk efter om de er lavet i bøffelskind, krokodilleskind, kalveskind eller okselæder. Nylon eller kanvasremme er et moderne valg til dameure, og kan vaskes hvis man skulle spilde på dem. Mange dameure har uremme af lænker i metal, og her gør både materialet og farven en stor forskel i udtryk. Prøv for eksempel minimalistisk rustfrit stål, elegante forgyldte lænker, klassisk sort, eller den trendige og sarte rose-guld tone.