Dame

Et armbåndsur er den perfekte accesory til at vise personlighed og stil frem. Et armbåndsur signalerer hvem du er som person og hvilken livsstil du lever. Selvom der findes et utal af måder, hvorpå kvinder kan tilføje noget ekstra til deres look, er et dameur et klassisk og classy valg.

Dameure findes i et væld af afskygninger med forskellige stilarter og materialer. Mange ure tilbyder udskiftelige remme til urkassen, men dameure har ofte flere valgmuligheder som gummiremme til sportsuret, nylon og canvas. Ønsker man en urrem til dameuret i skind, er der muligheder som bøffel, kalveskind, krokodille eller okselæder.

Urremme som er udformet som lænker kan fås i rustfrit stål, forgyldt, sort eller flerfarvet. Armbåndsuret blev opfundet af den schweiziske urfabrikant Patek Phillipe i 1868, men blev dengang anset for at være feminint og mænd foretrak derfor lommeuret. Først efter første verdenskrig fik mænd øjnene op for hvor praktisk det er at kunne have hænderne fri og samtidig se hvad klokken er.

Historisk set har armbåndsuret derfor været et af de mest udbredte smykketyper i verden for mænd og kvinder. Armbåndsuret har den fordel at udover at fungere som smykke, har det også en praktisk værdi, både som tidtager og med alle de ekstra funktioner et ur kan have.

Mange ure er svære at klassificere på køn, da det kommer an på personlig stil og ønske til udtryk. Især de digitale armbåndsure kan være svære at skulle sætte køn på, hvor de analoge ofte benytter sig af metaltype og farve for at give et mere maskulint eller feminint udtryk. Urvaerket.dk har over tolv tusind modeller af armbåndsure i kategorien for dameure, men det kan være en fordel at undersøge kategorien for herreure. Et armbåndsur er et godt gavevalg at give til kvinden i dit liv, især hvis hun har alt.