Apollo

Seiko blev grundlagt i Japan i 1881, og er dermed et af de mest ældste eksisterende urmærker. Navnet kommer af det japanske ord for succes eller ypperlig, som ligger meget tæt op af Seiko. Firmaet Seiko blev grundlagt af Kintaro Hattori som åbnede en ur og juvelbutik i Ginza. I 1892 begyndte Hattori at fremstille egne lommeure, som han kaldte Seikosha. Grundlæggeren Hattori havde et mål om at være innovativ, hvilket ledte ham til udlandet i efter inspiration og nye teknologi.

Han besøgte i 1899 og 1906 Europa og USA, hvor hans vision tog form: Kintaro Hattori mente at armbåndsure var fremtiden frem for lommeure, som ellers var almindeligt for mænd. For at kunne opnå den rigtige kvalitet, byggede Hattori sin egen fabrik for at producere dele til armbåndsure. I 1910 producerede Seikosha balancefjedre og i 1913 kom deres egne emaljerede urskiver, så samme år kunne Seikosha endeligt lancere deres første armbåndsur. Denne model blev navngivet Laurel.

Seiko producerede i 1924 deres første ure under det kortere navn vi kender i dag. Tilbage i 1880 havde Pierre Curie’s forskning vist at når strøm ledes over visse krystaller, svinger krystallerne med en stabil frekvens. Siden da havde urmagere forsøgt at udnytte teknologien i et ur for at opnå bedre præcision. På juledag 1969 vandt Seiko dette kapløb da firmaet lancerede modellen Astron, som var verdens første kvartsarmbåndsur. Siden skabte Seiko også det første kvartsur til masseproduktion. Selvom dette første masseproducerede kvartsur kostede omkring det samme som en japansk familiebil, var det mere overkommeligt for banebrydende teknologi.

Seiko lancerede senere verdens første kinetiske ur, som udelukkende får energi fra ejerens bevægelser. Et Seiko ur var endda i rummet på håndleddet af Gene Kranz da Apollo 11 landede på månen den 20. juli 1969, et halvt år før Seiko præsenterede det banebrydende